Schab po cygańsku

Schab po cygańsku

Schab po cygańsku to świetny pomysł na smaczny i szybki do zrobienia obiad. Jest to alternatywa dla tradycyjnej formy podania kotletów schabowych. Co więcej, to danie przygotowuje się samo! Wystarczy wstawić formę do piekarnika.

0.

Lista zakupów ( na 4 porcje )

  • 5 kawałków schabu, rozbitych
  • 4 marchewki
  • 2 cebule
  • 5 plasterków żółtego sera
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 kulka mozzarelli
  • sól, pieprz, słodka papryka

Krok pierwszy: rozbite kotlety ze schabu oprószamy solą i pieprzem. Marchewkę kroimy w plasterki, a cebulę w piórka.

 

Krok drugi: w naczyniu żaroodpornym układamy cebulę wymieszaną z marchewką. Na to wykładamy schab i całość posypujemy słodką papryką


Krok trzeci: wierzch kotletów smarujemy majonezem, a na to układamy plastry sera żółtego i pokruszoną mozzarellę.


Całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach. Po tym czasie zdejmujemy folię i zapiekamy kolejne 20 minut.



Smacznego!

Dlaczego ten przepis?

– całość można przygotować w jednym naczyniu,

– warzywa można dowolnie zmieniać i dodać ulubione dodatki,

– super sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach.

Print Friendly, PDF & Email

Czy podobał Ci się przepis?

Kliknij na gwiazdkę aby go ocenić!

Średnia ocen 4.3 / 5. Licznik ocen: 19

Bądź pierwszym, który oceni ten przepis!

Przykro nam, że nie spodobał Ci się przepis

Odezwij się do nas jeśli masz jakieś uwagi!

Powiedz nam jak możemy ulepszyć nasze treści

Ewelina Szwajorek

Ewelina Szwajorek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *