Błyskawiczny lukier waniliowy
Dobry i prosty lukier to znakomity dodatek do ciast i deserów. Potrafi on znakomicie osłodzić życie i nada się wprost idealnie m.in. do polania bożonarodzeniowych pierniczków. 🙂 Przekonajcie się sami!
Lista zakupów
Przygotowanie składników:
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 i 1/2 łyżki stołowej serka homogenizowanego waniliowego
Łączymy ze sobą oba składniki i dokładnie mieszamy, tak by uniknąć grudek. Wiele zależy tu od serka – jeśli lukier będzie zbyt rzadki jak na nasz gust, wystarczy dodać jeszcze nieco cukru. Jeśli zbyt gęsty – wystarczy odrobina serka.
I już. Gotowe. No i takie przepisy to ja lubię!
Smacznego!
Dlaczego zamieściłem ten przepis?
Po pierwsze: robi się go błyskawicznie!
Przygotowanie lukru trwa dosłownie kilka minut, a potrafi on podbić smak każdego wypieku.
Po drugie: jest banalnie prosty.
Mieszamy ze sobą dwa składnik i… już!
Po trzecie: wiele osób nie wyobraża sobie ciasta bez lukru.
I trudno im się dziwić – ozdobione w ten sposób ciacha smakują jeszcze lepiej!