Sałatka z pieczarkami i jajkami

Sałatka z pieczarkami i jajkami

Pomysł na szybką i pyszną sałatkę ze składników, które zawsze są w domu. Świetnie sprawdzi się jako danie na śniadanie czy rodzinną imprezę.

0.

Lista zakupów 

  • 4 jajka
  • 300 g pieczarek
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Krok pierwszy: pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Następnie podsmażamy na odrobinie masła aż odparują cały płyn. W międzyczasie jajka gotujemy na twardo.

 

Krok drugi: wszystkie składniki – pieczarki, jajka i kukurydzę, łączymy w misce. Dodajemy majonez i mieszamy. Przyprawiamy do smaku.

Odstawiamy do lodówki, aby całość mogła się „przygryźć”.



Smacznego!

Powyższy podstawowy przepis na sałatkę można dowolnie modyfikować, dodając do niej ogórki konserwowe, groszek czy też por. Zyska wtedy bardziej wyrazisty smak. Jednak i bez tego z pewnością podbije ona smak nie jednej osoby. Duży atutem jest szybkość przygotowania. Zdążymy z nią nawet w przypadku gości, którzy zapowiedzą się na ostatnią chwilę!

 

Print Friendly, PDF & Email

Czy podobał Ci się przepis?

Kliknij na gwiazdkę aby go ocenić!

Średnia ocen 4.3 / 5. Licznik ocen: 19

Bądź pierwszym, który oceni ten przepis!

Przykro nam, że nie spodobał Ci się przepis

Odezwij się do nas jeśli masz jakieś uwagi!

Powiedz nam jak możemy ulepszyć nasze treści

Ewelina Szwajorek

Ewelina Szwajorek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.