Pasta łososiowa

Pasta łososiowa

Początek roku to czas, gdy wielu ludzi ze smutkiem odwraca wzrok od rzeczy smacznych i zaczyna skupiać się na produktach nudnych i zdrowych. A przecież dietetyczne i odżywcze jedzenie nie musi być nijakie! Dziś przedstawię Wam uniwersalną i błyskawiczną w przygotowaniu pastę łososiową, która już od dłuższego czasu gości na moim stole niemal codziennie. Zaczynamy!

0.

Lista zakupów

  • 1 opakowanie łososia wędzonego na gorąco (ja wybieram z pieprzem i już później w żaden sposób nie doprawiam pasty)
  • 1 serek wiejski lekki

Do blendera wrzucamy wszystkie składniki, czyli łososia oraz serek, i blendujemy na gładką masę. Jeśli wybraliśmy łososia bez pieprzu, możemy dodatkowo doprawić naszą pastę (ja nigdy tego nie robię). I to tyle, obiecałem, że będzie błyskawicznie. 🙂


Smacznego!

Dlaczego zamieściłem ten przepis?

Po pierwsze: jest błyskawiczny i banalnie prosty!

Przygotowanie smacznej, dietetycznej i dość rzadko spotykanej na stołach pasty trwa zaledwie parę minut – w sam raz, by stosować ją na co dzień!

Po drugie: jest dietetyczny i odżywczy.

Łosoś i serek wiejski wręcz słyną z tego, że przy niskiej kaloryczności dostarczają ogromną ilość białka. To idealne smarowidło dla osób dbających o sylwetkę!

Po trzecie: wspaniale łączy się z warzywami.

Uwielbiam używać tej pasty w charakterze podkładu pod warzywa. Znakomicie komponuje się z rzodkiewką, ogórkiem, a nawet surową cebulą.

 

Print Friendly, PDF & Email

Czy podobał Ci się przepis?

Kliknij na gwiazdkę aby go ocenić!

Średnia ocen 5 / 5. Licznik ocen: 4

Bądź pierwszym, który oceni ten przepis!

Przykro nam, że nie spodobał Ci się przepis

Odezwij się do nas jeśli masz jakieś uwagi!

Powiedz nam jak możemy ulepszyć nasze treści

endriu

endriu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *