Pasta łososiowa

Pasta łososiowa
Reklamy

Początek roku to czas, gdy wielu ludzi ze smutkiem odwraca wzrok od rzeczy smacznych i zaczyna skupiać się na produktach nudnych i zdrowych. A przecież dietetyczne i odżywcze jedzenie nie musi być nijakie! Dziś przedstawię Wam uniwersalną i błyskawiczną w przygotowaniu pastę łososiową, która już od dłuższego czasu gości na moim stole niemal codziennie. Zaczynamy!

0.

Lista zakupów

  • 1 opakowanie łososia wędzonego na gorąco (ja wybieram z pieprzem i już później w żaden sposób nie doprawiam pasty)
  • 1 serek wiejski lekki

Do blendera wrzucamy wszystkie składniki, czyli łososia oraz serek, i blendujemy na gładką masę. Jeśli wybraliśmy łososia bez pieprzu, możemy dodatkowo doprawić naszą pastę (ja nigdy tego nie robię). I to tyle, obiecałem, że będzie błyskawicznie. 🙂


Smacznego!

Dlaczego zamieściłem ten przepis?

Po pierwsze: jest błyskawiczny i banalnie prosty!

Przygotowanie smacznej, dietetycznej i dość rzadko spotykanej na stołach pasty trwa zaledwie parę minut – w sam raz, by stosować ją na co dzień!

Po drugie: jest dietetyczny i odżywczy.

Łosoś i serek wiejski wręcz słyną z tego, że przy niskiej kaloryczności dostarczają ogromną ilość białka. To idealne smarowidło dla osób dbających o sylwetkę!

Po trzecie: wspaniale łączy się z warzywami.

Uwielbiam używać tej pasty w charakterze podkładu pod warzywa. Znakomicie komponuje się z rzodkiewką, ogórkiem, a nawet surową cebulą.

 

Print Friendly, PDF & Email

Czy podobał Ci się przepis?

Kliknij na gwiazdkę aby go ocenić!

Średnia ocen 5 / 5. Licznik ocen: 4

Bądź pierwszym, który oceni ten przepis!

Przykro nam, że nie spodobał Ci się przepis

Odezwij się do nas jeśli masz jakieś uwagi!

Powiedz nam jak możemy ulepszyć nasze treści

0 0 vote
Article Rating
endriu

endriu

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Chcesz podzielić się opinią ? Zostaw nam komentarz. x
()
x