Wściekły Pies

Wściekły Pies

Wściekły Pies to już klasyk – popularny shot, którego nie czuje się zaraz po wypiciu, a który uderza po jakimś czasie. Dziś piąteczek, więc możemy sobie pozwolić na odrobinę szumu w głowie. Tylko uważajcie na siebie – to zdradliwy jegomość!

0.

Lista zakupów:

  • Wódka
  • Syrop malinowy
  • Sos tabasco

[:Listonic]


1

Wlewamy na dno kieliszka syrop malinowy (do ok. 0,5 cm wysokości).


2

Delikatnie, lejąc po łyżeczce, uzupełniamy kieliszek wódką.


Wlewamy do shota kilka (3–5) kropel sosu tabasco.


Na zdrowie!



Dlaczego zamieściłem ten przepis?

Po pierwsze: to klasyk.
Chyba każdy zetknął się z tym shotem choć raz w życiu. A jeśli nie, to macie teraz okazję spróbować go w domowym zaciszu, by niepotrzebnie nie przepłacać w knajpie.

Po drugie: wchodzi.
Sok malinowy na dnie shota zwalcza smak wódki. Po wszystkim w gardle zostaje zaś ostry posmak sosu.

Po trzecie: jest prosty.
3 ogólnodostępne składniki i łatwe przygotowanie sprawiają, że nie skupiamy się bardziej na przygotowywaniu shota niż na imprezie. Bo co to za zabawa siedzieć w kuchni, przez pół godziny przygotowując skomplikowane shoty i drinki?

Print Friendly, PDF & Email

Czy podobał Ci się przepis?

Kliknij na gwiazdkę aby go ocenić!

Średnia ocen 0 / 5. Licznik ocen: 0

Bądź pierwszym, który oceni ten przepis!

Przykro nam, że nie spodobał Ci się przepis

Odezwij się do nas jeśli masz jakieś uwagi!

Powiedz nam jak możemy ulepszyć nasze treści

endriu

endriu

3 thoughts on “Wściekły Pies

  1. Wściekły pies czy jak kto woli „mad dog” to absolutny król imprez, nie dziwię się że wrzuciłeś ten przepis. Widziałem też wersje z sokiem porzeczkowym, grenadyną, z dodatkiem pieprzu i takie, wg których najpierw wlewamy alkohol, a potem uzupełniamy syropem lejąc po ściance. Moim zdaniem najlepiej używać syropu (nie soku), który jest gęstszy i pozwala wyraźne dwie warstwy takie jak u Ciebie. W każdym bądź razie, to propozycja dla fanów mocnych shotów i osób o mało wrażliwym podniebieniu 🙂 Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *