Wściekły Pies

20160522_154501_Fotor

Wściekły Pies to już klasyk – popularny shot, którego nie czuje się zaraz po wypiciu, a który uderza po jakimś czasie. Dziś piąteczek, więc możemy sobie pozwolić na odrobinę szumu w głowie. Tylko uważajcie na siebie – to zdradliwy jegomość!

0.

Lista zakupów:

  • Wódka
  • Syrop malinowy
  • Sos tabasco


1

Wlewamy na dno kieliszka syrop malinowy (do ok. 0,5 cm wysokości).


2

Delikatnie, lejąc po łyżeczce, uzupełniamy kieliszek wódką.


Wlewamy do shota kilka (3–5) kropel sosu tabasco.


Na zdrowie!



Dlaczego zamieściłem ten przepis?

Po pierwsze: to klasyk.
Chyba każdy zetknął się z tym shotem choć raz w życiu. A jeśli nie, to macie teraz okazję spróbować go w domowym zaciszu, by niepotrzebnie nie przepłacać w knajpie.

Po drugie: wchodzi.
Sok malinowy na dnie shota zwalcza smak wódki. Po wszystkim w gardle zostaje zaś ostry posmak sosu.

Po trzecie: jest prosty.
3 ogólnodostępne składniki i łatwe przygotowanie sprawiają, że nie skupiamy się bardziej na przygotowywaniu shota niż na imprezie. Bo co to za zabawa siedzieć w kuchni, przez pół godziny przygotowując skomplikowane shoty i drinki?

Print Friendly, PDF & Email

1 thought on “Wściekły Pies

  1. Wściekły pies czy jak kto woli „mad dog” to absolutny król imprez, nie dziwię się że wrzuciłeś ten przepis. Widziałem też wersje z sokiem porzeczkowym, grenadyną, z dodatkiem pieprzu i takie, wg których najpierw wlewamy alkohol, a potem uzupełniamy syropem lejąc po ściance. Moim zdaniem najlepiej używać syropu (nie soku), który jest gęstszy i pozwala wyraźne dwie warstwy takie jak u Ciebie. W każdym bądź razie, to propozycja dla fanów mocnych shotów i osób o mało wrażliwym podniebieniu 🙂 Pozdrawiam

Wypowiedz się!