Rosyjska Krwawa Mary

20160612_182212_Fotor

Krwawa Mary to klasyczny, ostro-słodki drink na bazie soku pomidorowego. Można go kochać lub nienawidzić, ale ciężko przejść koło niego obojętnie. Ja mam dla Was dziś krewniaka popularnego klasyka – Rosyjska Krwawa Mary to specyficzny shot, który powinien przypaść do gustu fanom soku pomidorowego i standardowej, pełnowymiarowej Bloody Mary.

0.

Lista zakupów:

  • Wódka
  • Sok pomidorowy
  • Sos tabasco


1

Wlewamy do kieliszka* wódkę do ok. połowy wysokości.


2

Ostrożnie, po łyżeczce, wlewamy sok pomidorowy, który powinien osiąść na dnie. Do shota wkrapiamy kilka kropel sosu tabasco.


Na zdrowie!



Dlaczego zamieściłem ten przepis?

Po pierwsze: wygląda zabójczo.
Rosyjska Krwawa Mary robi wrażenie już samym swoim wyglądem. Wódka w górnej części kieliszka, krwawy sok – w dolnej, a wszystko okraszone jeszcze morderczo ostrym sosem tabasco. To wygląda jak wyzwanie!

Po drugie: to mniejsza wersja klasyka.
Ten shot jest mniejszą i trochę uboższą wersją drinka, który ma wielu zwolenników. Nie ukrywam – nie każdemu będzie on smakował. Jeśli jednak lubicie pełnowymiarową Bloody Mary, ten shot również powinien przypaść Wam do gustu.

*A takie mordercze Kieliszki Czaszki możecie kupić u mojego dobrego kolegi pod adresem: http://www.godstoys.pl/kieliszki-czaszki 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Rosyjska Krwawa Mary